Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
بهترین سن یادگیری زبان دوم
فهرست مطالب

بهترین سن یادگیری زبان دوم

یادگیری زبان در سنین پایین معمولا ساده‌تر بوده و نتیجه ماندگارتری دارد؛ به همین دلیل یکی از دغدغه‌های اصلی پدر و مادر‌ها این است که بهترین سن آموزش زبان برای کودکان چیست و از چه سنی باید آن‌ها را به کلاس زبان فرستاد؟ از سوی دیگر برخی افراد می‌خواهند در بزرگسالی فرایند زبان آموزی را آغاز کنند و نیاز دارند بهترین سن یادگیری زبان دوم را بشناسند تا بتوانند با بررسی‌های توانایی‌های این سن، فرایند یادگیری زبان خود را بهبود ببخشند. به همین دلیل در این مقاله از سایت جهاد دانشگاهی اصفهان می‌خواهیم به بررسی تاثیر سن در یادگیری زبان دوم بپردازیم و بهترین سن آموزش زبان را به شما معرفی کنیم.

تاثیر سن بر یادگیری زبان دوم

تاثیر سن بر روی یادگیری زبان دوم

مطالعات بسیار زیادی در زمینه بهترین سن یادگیری زبان دوم در سرتاسر دنیا انجام شده‌اند که نشان می‌دهند در سنین کودکی، ذهن انسان برای پذیرش زبان جدید بسیار بازتر است و راحت‌تر می‌تواند مهارت‌های زبانی را درک کند. به عبارت بهتر بررسی تاثیر سن بر یادگیری زبان دوم نشان می‌دهد که با بالا رفتن سن، ذهن ما بر روی زبان مادری تمرکز کرده و خیلی سخت می‌تواند واژه‌های جدید را در کنار کلمه‌ها و ساختار‌های قبلی جایگزین کند. به همین دلیل است که یادگیری زبان در سنین بزرگسالی نیاز به صرف تلاش و زمان بسیار بیشتری دارد و تا حد زیادی هم فرار است.

پس بهترین سن برای آموزش زبان از همان سنین کودکی است؛ اما این مسئله هم وجود دارد که بهترین سن یادگیری زبان در کودکان چقدر است؟ تاثیر سن بر یادگیری زبان دوم در کودکان به صورت زیر است:

  • صفر تا یک ماهگی: جذب همه دیده‌ها، شنیده‌ها و احساسات توسط مغز و ساخت سیناپس‌های جدید
  • 1 تا 6 ماهگی: تولید صدا و درک بهتر کلمات توسط مغز
  • 6 ماهگی تا 4 سالگی: تشکیل 80 درصد ماهیت یادگیری فرد و توانایی درک کامل کلمات و صحبت‌های اطرافیان
  • 4 تا 10 سالگی: پایدار شدن نسبی یادگیری زبان و ساختار‌های آن در کنار ایجاد توانایی صحبت کردن
  • 10 تا 12 سالگی: پایداری کامل ساختار‌های زبانی و تسلط بر زبان
  • 12 سالگی به بالا: توانایی تفکر و تکمیل معماری اساسی زبانی در مغز

فرایند یادگیری زبان در کودکان

برای اینکه بهترین سن یادگیری زبان دوم را تشخیص دهید، نیاز است که فرایند یادگیری زبان را در کودکان بدانید. این موضوع حتی در تشخیص بهترین سن آموزش زبان در بزرگسالی هم به شما کمک می‌کند و روش‌هایی را برای بهتر شدن فرایند آموزش به شما یاد می‌دهد. کودکان معمولا از طریق شنیده‌ها و دیده‌ها زبان را یاد می‌گیرند؛ آن‌ها برای مدت زیادی تنها به صدا‌های اطراف خود گوش داده و تلاش می‌کنند که رابطه میان کلمات و اشیا را به خوبی درک کنند.

پس از آن تلاش می‌کنند تا این آوا‌های کلامی‌ را تقلید کرده و با اصلاحات دائمی‌ اطرافیان، ساختار‌های زبان را یاد می‌گیرند. بنابراین در آموزش زبان دوم هم این فرایند باید تکرار شود تا کودک شما بتوانید بدون استرس، زبان انگلیسی یا سایر زبان‌ها را یاد بگیرد. در نتیجه باید حتما از کلاس زبان انگلیسی کودکان استفاده کنید تا همه فرایند آموزشی را بر اساس این استانداردها تنظیم کند.

مزیت یادگیری زبان در کودکی چیست؟

همانطور که گفتیم بهترین سن یادگیری زبان دوم همان سنین کودکی است که می‌تواند بهترین نتیجه را برای فرد به دنبال داشته باشد. مهمترین مزایای یادگیری زبان دوم در سنین کودکی عبارتند از:

پنج مزیت یادگیری زبان در کودکی

  • طی شدن فرایند طبیعی یادگیری زبان و ماندگاری در ذهن
  • افزایش قدرت و توانایی‌های ذهنی و بهبود استعداد‌های درونی کودک
  • افزایش اعتماد به نفس کودکان در سنین بالاتر
  • یادگیری ساده تر زبان، بدون نیاز به تلاش مضاعف
  • افزایش دایره ارتباطات کودکان و فرصت‌های پیش روی آن‌ها

بهترین سن یادگیری زبان دوم در کودکان

تحقیقاتی که در دانشگاه‌های امریکا انجام شده، نشان می‌دهند که بهترین سن یادگیری زبان دوم برای کودکان، از حدود 3 تا 4 سالگی است. هرچند ممکن است تصور کنید که در این سن فرستادن کودک به کلاس زبان می‌تواند آسیب زننده باشد؛ اما باید بدانید که شیوه‌های یادگیری زبان دوم در این سن برای کودکان بسیار متفاوت است. به عبارت بهتر اگر می‌خواهید که فرزند شما زبان را در سن 3 تا 4 سالگی به خوبی یاد بگیرد، باید او را جایی بفرستید که به صورت طبیعی از زبان در آنجا استفاده می‌شود و حالت آموزشی ندارد.

برای مثال فرض کنید که شما در خانه ترکی صحبت کرده‌اید و می‌خواهید که فرزندتان فارسی را یاد بگیرد؛ پس او را از سنین 3 تا 4 سالگی به مهدکودک می‌فرستید که سایر بچه‌ها در آنجا فارسی صحبت می‌کنند و مربی‌ها هم دستورات را به زبان فارسی ارائه می‌دهند. این موضوع باعث می‌شود که فرزند شما رفته رفته بین زبان ترکی و فارسی تفکیک قائل شده و هر دو را به صورت همزمان یاد بگیرد. در یادگیری زبان انگلیسی یا سایر زبان‌ها در سنین پایین هم حتما باید کودک در محیط‌های طبیعی قرار بگیرد تا دچار اضطراب و سرخوردگی نشود.

همچنین بخوانید: کلاس خصوصی زبان بهتر است یا عمومی

بهترین سن آموزش زبان دوم به نوجوانان

بهترین سن اموزش زبان دوم به نوجوانان

اگر سنین کودکی را از دست داده‌اید و دیگر نمی‌توانید فرزند خود را از 3 تا 4 سالگی به کلاس زبان بفرستید، توصیه ما این است که این فرایند را از 8 سالگی کلید بزنید. زیرا پژوهش‌ها نشان داده اند که حدود نیمی‌ از فرایند یادگیری ما در این سن تکمیل می‌شود؛ بنابراین فرزند شما راحت‌تر می‌تواند با زبان ارتباط بگیرد. اما اگر باز هم این سن طلایی را از دست داده‌اید، 9 تا 11 سالگی هم در دسته بهترین سن یادگیری زبان دوم قرار می‌گیرد. زیرا در این سنین هم خود کودکان برای یادگیری تلاش بیشتری کرده و آن را جدی‌تر می‌گیرند و هم ذهن آن‌ها برای یادگیری آماده است.

بهترین سن یادگیری زبان دوم در بزرگسالی

به طور کلی توصیه می‌شود که تا قبل از 18 سالگی یک زبان دوم یاد بگیرید؛ زیرا در این صورت ذهن شما برای یادگیری پدیده‌های جدید آماده تر خواهد شد و احتمال فراموش کردن زبان هم کمتر می‌شود. اما اگر به هر دلیلی نتوانسته‌اید در کلاس آموزش زبان کودک و نوجوان شرکت کنید، اصلا جای نگرانی نیست! زیرا هیچ زمانی برای یادگیری زبان دوم دیر نخواهد بود و حتی در 40 سالگی هم می‌توانید برای یاد گرفتن یک زبان جدید اقدام کنید.

تنها نیاز است که تلاش خود را چند برابر کنید تا بتوانید ساختار‌های زبانی را به خاطر بسپارید. همچنین حتما باید به یک آموزشگاه خوب که از روش‌های استاندارد استفاده می‌کند، مراجعه نمایید. علاوه بر این، شرکت در دوره بحث آزاد زبان انگلیسی هم می‌تواند به شما کمک زیادی کند تا اعتماد به نفس خود را افزایش داده و فرایند یادگیری زبان را ساده‌تر کنید.

سخن پایانی

در این مقاله بهترین سن یادگیری زبان دوم را معرفی کرده و به بررسی تاثیر سن بر یادگیری زبان دوم پرداختیم. همانطور که گفتیم بهترین سن آموزش زبان در کودکان سنین 3 تا 4 سالگی است؛ زیرا در این سن ذهن کودک برای پذیرش زبان جدید آماده است و می‌تواند راحتتر ساختار‌های موجود را درک کند. اما در سنین بالاتر و تا قبل از 18 سالگی، همچنان فرزند شما از نظر ذهنی توانایی خوبی در یادگیری زبان دارد و می‌تواند در این فرایند موفق شود.

سوالات متداول

آیا در سنین زیر 3 سال می‌توان یادگیری زبان دوم را استارت زد؟

معمولا توصیه می‌شود که در سنین زیر 3 سال تنها بر روی زبان مادری کودک تاکید داشته باشید؛ اما اگر زبان مادری با زبان جامعه متفاوت است یا خودتان به طور کامل به یک زبان دیگر تسلط دارید، می‌توانید در خانه ساعت‌هایی را به صحبت کردن و بازی کردن با کودک به زبان دوم اختصاص دهید. این ساعت‌ها باید خاص باشند و نباید خارج از آن‌ها به زبان دوم صحبت کنید.

اختلاط کد چیست؟

اگر کودک خود را از سنین پایین به آموزش زبان فرستاده اید، ممکن است دچار پدیده ای به نام اختلاط کد شود که هر دو زبان را با هم مخلوط می‌کند. اما این موضوع به معنای اختلال زبانی نیست و نیازی به نگرانی ندارد؛ زیرا رفته رفته کودک شما تشخیص می‌دهد که در کدام موقعیت‌ها باید از چه زبانی استفاده کند و این مشکل برطرف می‌شود.

آیا امکان آموزش زبان دوم به کودک در خانه وجود دارد؟

بله. اگر خودتان به زبانی مسلط هستید، می‌توانید درست مانند زبان مادری آن را به کودکتان هم آموزش دهید؛ اما اگر تسلط کامل به این زبان ندارید، هرگز این ریسک را نکنید و از سنین 3 سالگی به بعد، کودک را به آموزشگاه‌های معتبر بفرستید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 5 =

نمونه گواهی پایان دوره های جهاد دانشگاهی