Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
تفاوت فن بیان و گویندگی در چیست؟
فهرست مطالب

تفاوت فن بیان و گویندگی در چیست؟

امروزه داشتن مهارت فن بیان برای هر فردی به یک ضرورت تبدیل شده و می‌تواند رسیدن به موفقیت در حیطه‌های مختلف را تضمین کند. با این حال خیلی از افراد این واژه را با گویندگی اشتباه می‌گیرند و این تصور را دارند که این دو با هم مترادف هستند. در این مقاله از سایت جهاد دانشگاهی می‌خواهیم تفاوت فن بیان و گویندگی را بررسی کنیم.

گویندگی چیست؟

گویندگی مهارتی است که در آن شما باید تنها درباره یک مضمون خاص صحبت کنید و در بسیاری از موارد، این صحبت‌ها به صورت بداهه انجام نمی‌شوند. به عبارت بهتر شما قبلا صحبت‌ها را تمرین کرده و سپس با استفاده از میکروفون یا در استودیو ضبط، آن‌ها را بیان می‌کنید. بنابراین گویندگی مهارتی است که معمولا برای ضبط کلیپ‌ها، پادکست‌ها یا کتاب‌های صوتی از آن استفاده می‌شود.

فن بیان چیست؟

فن بیان مهارتی است که موارد دیگری به جز گویندگی را هم شامل می‌شود و در واقع دامنه بسیار گسترده‌تری دارد. در فن بیان نه تنها مهارت‌های خوب صحبت کردن و تنظیم صدا را یاد می‌گیرید، بلکه به نحوه برقراری ارتباط با دیگران، تاثیرگذاری بر افراد از طریق صحبت کردن و بازاریابی حرفه ای را یاد می‌گیرید. بنابراین فن بیان می‌تواند در هر شغلی مورداستفاده قرار بگیرد و برای افراد در سنین مختلف مفید باشد. برای اطلاعات بیشتر درباره این موضوع، مقاله فن بیان شامل چه مباحثی است را مطالعه کنید.

بررسی تفاوت فن بیان و گویندگی

حال که با تعریف این دو واژه آشنا شدیم، باید تفاوت فن بیان و گویندگی را موردبررسی قرار دهیم تا بدانیم که برای رسیدن به هدفمان دقیقا به کدام مهارت نیاز داریم. مهمترین تفاوت‌های گویندگی و فن بیان عبارتند از:

  • تفاوت کاربرد فن بیان و گویندگی

یکی از مهمترین تفاوت‌های گویندگی و فن بیان در کاربرد آن‌ها است؛ گویندگی یک شغل است که در آن شما به دلیل صدای خوبی که دارید و توانایی تغییر تن صدا می‌توانید به خوبی تیپ سازی کرده یا یک متن را به طور روان بخوانید. در نتیجه می‌توانید از طریق ساخت کتاب صوتی یا پادکست کسب درآمد کنید. اما فن بیان حوزه کاری مشخصی ندارد و می‌تواند برای معلمان، اساتید، دنشجویان، بازاریابان حرفه ای، مدیران شرکت‌ها و مدیران مالی لازم باشد. بنابراین فن بیان یک مهارت کاربردی در همه شغل‌هاست و دامنه بسیار وسیع‌تری را نسبت به گویندگی در بر می‌گیرد.

  • تفاوت پیش نیاز‌های گویندگی و فن بیان

یکی از تفاوت‌های مهم گویندگی و فن بیان در پیش نیاز‌های آن‌ها است؛ به عبارت بهتر در این بخش می‌خواهیم به این سوال پاسخ دهیم که صدا یک پیش نیاز مهم برای فن بیان است یا خیر؟ باید بدانید که صدا و تکنیک‌های کار بر روی آن، بیشتر در گویندگی اهمیت دارد و در فن بیان، داشتن صدای خوب یا تلاش برای کار بر روی تار‌های صوتی، اصلا چیز مهمی‌ نیست.

به عبارت بهتر فن بیان هیچ پیش نیازی ندارد و هر فردی با هر ویژگی که دارد، می‌تواند در این کلاس شرکت کند؛ زیرا بیشتر بر روی تقویت مهارت‌های ارتباطی متمرکز شده است. شما می‌توانید مهارت‌های موردنیاز در این زمینه را با شرکت در کلاس فن بیان در اصفهان به دست آورید.

  • تفاوت فن بیان و گویندگی از نظر تاثیرگذاری

گویندگی تنها یک شغل است که احتمال دارد بر روی درآمد شما تاثیر بگذارد؛ اما فن بیان یک مهارت سازنده است که نه تنها بر روی افزایش درآمدتان تاثیر خواهد داشت، بلکه می‌تواند شما را در ارتباطات خانوادگی و دوستانه هم موفق‌تر نشان دهد. زیرا فن بیان خوب می‌تواند ارتباطات شما را تا حد زیادی بهبود ببخشد و باعث شود که هم در روابط شخصی و هم کاری، موفق‌تر ظاهر شوید.

  • تفاوت المان‌های آموزشی در فن بیان و گویندگی

یک تفاوت فن بیان و گویندگی در المان‌هایی است که در طی این کلاس‌ها آموزش داده می‌شوند. در فن بیان، شما علاوه بر مهارت‌های گویندگی، سخنرانی و سخنوری، اطلاعاتی را درباره زبان بدن، روانشناسی مخاطب و تاثیر ظاهر در مخاطب یاد می‌گیرید.

این در حالی است که در گویندگی تنها نحوه تغییرات تن صدا، تیپ سازی صوتی و اصول ابتدایی سخنرانی را یاد خواهید گرفت. به همین دلیل است که فن بیان برای نوجوانان هم می‌تواند یک مهارت بسیار مفید باشد؛ شما می‌توانید با ثبت نام فرزندانتان در کلاس فن بیان برای نوجوانان در اصفهان، موقعیت بهتری را برای آینده او رقم بزنید.

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی تفاوت فن بیان و گویندگی پرداختیم و گفتیم که این دو مهارت چه فرق‌هایی با هم دارند؟ باید بدانید که یادگیری فن بیان از گویندگی اهمیت بیشتری دارد و برای عمدم افراد لازم است. بنابراین پیشنهاد می‌دهیم در هر سن و موقعیت شغلی که هستید، برای ارتقا خود در دوره‌های فن بیان شرکت کنید.

سوالات متداول

آیا گویندگی پیش نیاز فن بیان است؟

خیر. این دو مهارت در واقع به هم گره خورده اند؛ اما شما می‌توانید با شرکت در دوره‌های فن بیان، تا حدی بر روی اصول گویندگی هم مسلط شوید. به عبارت بهتر باید بگوییم که فن بیان مفهوم بزرگتری در مقایسه با گویندگی است.

آیا یادگیری گویندگی در سنین پایین لازم است؟

خیر. زیرا گویندگی یک شغل است و هر کسی به آن علاقه داشته باشد، می‌تواند در سنین بالاتر هم این مهارت را یاد بگیرد. اما فن بیان یک مهارت لازم برای کمک به بهبود حضور اجتماعی نوجوانان است و یادگیری آن از سنین نوجوانی لازم خواهد بود.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 4 =

نمونه گواهی پایان دوره های جهاد دانشگاهی