-
تكنسين داروخانه مقدماتي
-
دستيار كنار دندانپزشك
-
ماساژ کلاسیک
-
تکنیک های عملی ماساژدرمانی و ورزشی
-
حرکات اصلاحی و ارگونومی
-
کاربرد تمرینات ذهنی در روان درمانی
-
مدیریت زخم با نسل جدید پانسمان پیشرفته
-
مراقبت از استومی
-
تربیت دستیار متخصص زنان در مطب
-
تفسیر کاربردی نوار قلبی
-
کمک های اولیه و فوریت پزشکی
-
مبانی و مفاهیم اولیه طب سنتی(طبیعت شناسی)
-
اصلاح سبک زندگی
-
تغذیه در طب سنتی ایران
توضیح دوره مدیریت زخم با نسل نوین پانسمان های پیشرفته
زخم چیست؟ در حالت کلی زخمها به دو نوع باز و بسته تقسیم میشوند. در زخم باز پوست آسیب دیده و بافت زیرین در معرض محیط خارجی قرار میگیرند، اما در زخم بسته پوست سالم و دست نخورده باقی مانده و بافت زیرین به صورت مستقیم در معرض فضای خارجی قرار ندارد.
عموماً زخمهای بسته بر اثر ضربه غیر نافذ ایجاد میشوند. این نوع آسیب، به وارد شدن فشار فیزیکی و صدمه فیزیکی غیر نافذ مثلا در اثر تصادفات اشاره دارد. در این نوع زخمها با وجود سالم ماندن پوست، ممکن است ماهیچهها، استحوانها و اندامهای داخلی بدن آسیب ببینند. این نوع زخمها معمولاً بعد از سقوط یک جسم سنگین، مانند تصادف رانندگی یا ریزش یک ساختمان ایجاد میشوند.
زخم باز جراحتی است که منجر به آسیب بافتی از بدن، معمولاً پوست، میشود. معمولاً همهی افراد در زندگی زخم باز را تجربه خواهند کرد. بیشتر زخمهای باز خفیف بوده و در خانه قابل درمان اند. سقوط، برخورد تصادفی با اجسام برنده و نوک تیز و تصادفات رانندگی دلایل عمدهی بروز یک زخم باز هستند.
زخم ها می تواند در پوست یا مخاطی مانند مخاط دهان، مخاط دستگاه گوارش و… ایجاد شود، اما شایع ترین محل زخم ها پوست بدن هستند. اکثر ما احتمالا به خاطر حضور در فعالیت های روزمره زندگی متحمل انواع مختلفی از زخم ها شده ایم. تعداد زیادی زخم های کوچک که در نتیجه آسیب سلول های پوست و از دست دادن عملکرد آن ها نیازمند زمان و التیام یافتن هستند.
اکثر زخم هایی که سطحی هستند، محدود به لایه های بیرونی پوست هستند. بعضی دیگر از انواع زخم ها مخصوصا زخم های بعد از عمل جراحی، عمیق تر هستند و به لایه های بافت زیرین پوست و یا اندام ها می رسند. بسته به عامل ایجاد زخم، مکان و عمق آن ، یک زخم می تواند ساده و تهدید کننده حیات زندگی یک فرد باشد.
امروزه شاهد افزایش روز افزون تعداد بیماران مبتلا به زخم خصوصا زخمهای دیابتی هستیم. همچنین استومی ایجاد مسیری بین اندام و پوست بیرونی است. برش دایرهای شکل کوچکی بر جداره شکم زده و بخشی از روده از شکاف بیرون آورده میشود. استومی به جراح اجازه میدهد تا مشکلات حاد سیستم را درمان کند.
تمامی بیماران استومی بعد از عمل جراحی و ترخیص از بیمارستانها دچار مشکلات روحی روانی شدید به دلیل عدم شناخت این بیماری و نداشتن تخصص در این زمینه میشوند.
اگر زخم ها عفونی شود، عمق، وسعت و شدتش بیشتر میشود بنابراین در دنیای امروز شناخت انواع زخم، درمان و پانسمان آن به عنوان تخصصی خاص و موضوعی مهم و علمی مطرح است.
مدیریت بهینه ی زخم های بعد از عمل های جراحی، برای جلوگیری از بروز عوارض جانبی حاصل از جراحی و عفونت های زخم آن ها و پیشرفت عفونت بسیار حائز اهمیت می باشد. مدیریت بهینه و درست زخم های جراحی از بخش های بسیار مهم و اصلی فرایند بهبودی بیمار بعد از عمل می باشد و متخصصان و مسئولان بخش مراقبت های بهداشتی و سلامتی باید بر روند بهبود زخم نظارت کامل را داشته باشند و در صورت بروز هر مشکلی اقدامات لازم را انجام دهند.
مدیریت زخم شامل مراحلی مانند نظارت و مراقبت مداوم، تمیز کردن و پانسمان درست زخم و تشخیص زود هنگام و اقدامات درمانی در صورت بروز مشکلات می باشد.
از این رو پزشکان عمومی و پرستاران که نقش اساسی را در مدیریت و مراقبت از زخم های جراحی دارند باید از اصول مراقبتی زخم ها و فیزیولوژی زخم ها آگاهی کامل داشته باشند. از طرفی با پیشرفتهای علمی اخیر هر روز شاهد نوآوریهای جدید در محصولات زخم و معرفی روشهای درمانی تازه در این حوزه هستیم که درمانگران زخم را به چالش میکشد.
از این رو در راستای به روز رسانی آموزش به ویژه آموزشهای تخصصی همسو با فناوریهای نوین درمان زخم و پانسمان، موجب تسریع در بهبودی بیمار و کوتاه شدن زمان اقامت و بستری میشود.
در همین راستا جهاد دانشگاهی اقدام به برگزاری دوره های تخصصی جامع ” مدیریت نوین درمان زخم با نسل نوین پانسمان های پیشرفته ” ویژه پرسنل کادر درمان به ویژه پرستاران، پیراپزشکان، کارشناسان زخم و پزشکان کرده است.
این دوره در ۳۰ ساعت تئوری و عملی تدوین شده که به صورت کارگاههای تئوری و عملی اجرا میشود و بخش عملی در کلینیک برگزار میشود.
آشنایی با روش پانسمان های نوین انواع زخمها و ارتقاء سطح دانش و عملکرد گروه پرستاری و پیراپزشکی از جمله دیگر اهداف این دوره بوده و شرکت کنندگان در دوره با سرفصلهای زیر آشنا خواهند شد :
– فیزیوپاتولوژی پوست
– مدیریت زخمهای وریدی
– آموزش وکیوم تراپی
– زخم سوختگی
– مراحل ارزیابی بهبود زخم
– مگوتراپی
– زخم دیابتی
– مدیریت فیستول
– آموزش NPWT
– مدیریت زخمهای شریانی
– پانسمانهای آنتی باکتریال در مدیریت زخم
– مدیریت استئومیلیت ، تروما، کارگاه عملی بخیه و دبریدمان، کارگاه عملی مگوتراپی و…
آشنا خواهند شد.
این دوره تخصصی در جهاد دانشگاهی اصفهان مرکز شماره یک، مرکز مرداویج برگزار می شود. علاقه مندان به ثبت نام میتوانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به مرکز پزشکی جهاد دانشگاهی واقع در خیابان مرداویج یا با شماره ۳۶۷۰۰۲۰۰ تماس بگیرند.