

دسترسی سریع

ارتباط با استاد

امکان بازگشت وجه
بررسی اجمالی
دوره آنلاین آموزش بورس مقدماتی
با توجه به اهمیت به سزاي بازار سرمایه یا بازار بورس به عنوان یکی از ارکان توسعه اقتصادي و لزوم به کارگیري سرمایه ها و پس اندازها به عنوان گامی در جهت ایجاد اشتغال که منجر به افزایش و رشد سرمایه گذاري می شود، نیاز به برگزاري دوره آموزشی در زمینه آموزش مبانی تئوري و عملی سرمایه گذاري ضروري می نماید.
برای شناخت و فهمیدن این موضوع که بازار سرمایه یا بورس چیست و آشنایی بیشتر با آن بهتر است از “بازار” و تعریف آن شروع کنیم. در یک تعریف ساده، می توان گفت که: بازار مکانی است که در آن خرید و فروش صورت می گیرد و هرگاه شرایطی فراهم شود که بین خریدار و فروشنده رابطه برقرار شود و معامله ای صورت پذیرد بازار تشکیل شده است. در بازارها به طور کلی دو نوع دارایی، دارایی های واقعی و دارایی های مالی، مورد معامله قرار می گیرند.
دارایی های واقعی همان دارایی های فیزیکی هستند (مثل زمین، ساختمان و انواع کالا مانند ماشین، لوازم خانگی و …)
دارایی های مالی و دارایی های کاغذی و بهتر بگوییم اسنادی هستند، مثل سهام و اوراق مشارکت. بورس بازاری است که در آن دارایی های مختلف مورد معامله قرار می گیرد. از این رو، انواع بازارها را می توان به سه دسته ی کلی زیر طبقه بندی کرد.
۱- بورس کالا
بازاری که در آن خرید و فروش کالاهای معین صورت می گیرد و به طور منظم و دائم فعال است بورس کالا نام دارد. در بورس کالا معمول مواد خام و مواد اولیه مورد معامله قرار می گیرد. هر بورس کالایی را با نام همان کالایی که مورد معامله قرار می گیرد نامگذاری می کنند. مثل بورس نفت و بورس گندم.
۲- بورس ارز
در بورس ارز، همان طور که از نام آن مشخص است، کار خرید و فروش پول های خارجی انجام می گیرد. این بورس در کشور ما فعال نیست اما در کشورهای پیشرفته فعالیت چشمگیری دارد.
۳- بورس اوراق بهادار
در بورس اوراق بهادار دارایی های مالی از قبیل سهام، اوراق مشارکت و… مورد معامله قرار می گیرد. در ایران، به بازار خرید و فروش اوراق بهادار که به طور رسمی و دائمی در محل معینی تشکیل می شود “بورس اوراق بهادار” می گویند ولی ما در این نوشته برای اختصار آن را بورس یا بورس اوراق بهادار می گوییم.
کار اصلی بورس اوراق بهادار این است که، زمینه ای فراهم می آورد تا دو گروه از مردم، به طور قانونی، در یک فعالیت اقتصادی شریک و علاوه بر تأمین نیازهای یکدیگر، از منفعت و سود این فعالیت بهره مند شوند. یک گروه سرمایه گذاران و گروه دیگر سرمایه پذیران نامیده میشوند.
سرمایه گذاران کسانی هستند که پول، سرمایه و یا پس انداز دارند اما نمی توانند با آن کار کنند و سرمایه پذیران کسانی هستند که توانایی انجام فعالیت های اقتصادی دارند اما سرمایه و پول کافی ندارند.
یکی از کارهای اساسی بازار بورس این است که با ایجاد یک فضای مناسب و قانونمند زمینه ای فراهم آورد تا از طریق آن تمامی خواسته های قانونی سرمایه گذاران و سرمایه پذیران با حفظ حقوق آنها میسر شود.
سرمایه گذاری در بازار بورس مزیت های مختلفی دارد که در زیر به چند نمونه از آن اشاره میکنیم:
1-کسب سود : یکی از مزایای سرمایه گذاری در بورس این است که با مبالغ سرمایه اندک هم میتوانیم وارد بازار شویم و به همین خاطر است که برای شروع و کسب تجربه نگرانی چندانی بابت از دست دادن سرمایهمان نخواهیم داشت و در صورت انتخاب های آگاهانه در بازار سود کنیم.این سود موردنظر از دو محل میتواند حاصل شود. هرگاه سهمی با افزایش قیمت همراه شود، سهامداران از محل اختلاف قیمت خرید و قیمت جدید، سود کسب میکنند. نوع دیگری از سود، سود نقدی است که در صورت نگهداری سهم تا برگزاری مجمع سالانه به سهامداران تعلق میگیرد. مجموع این دو بازده، بازده کل سهم را تشکیل میدهد. از آنجایی که بازار سهام، توام با ریسک است و نمیتوان تغییرات قیمت را به صورت دقیق پیشبینی کرد، میزان بازده موردنظر به طور دقیق، قابلمحاسبه نیست.
2- حمایت و شفافیت قانونی :کلیه فعالیت سهامداران و تغییرات ایجادشده در بازار بورس، زیر نظر سازمان بورس انجام میشود. معاملات غیرقانونی و خارج از چارچوب سازمان، انجام نمیشود. بورس بازاری قانونی است، بنابراین کلیه افرادی که در بورس سرمایهگذاری میکنند، از حمایت قانونی برخوردار هستند که یکی از مزایای سرمایه گذاری در بورس به حساب میآید.
3-حفظ سرمایه در مقابل تورم: با رشد نرخ تورم، پول کشور در معرض کاهش ارزش قرار میگیرد. اگر افراد نقدینگی خود را در بازار مناسب سرمایهگذاری کنند میتوانند این کاهش ارزش را پوشش دهند. بازارسرمایه این هدف را میتواند به خوبی محقق کند. با سرمایهگذاری در بازار بورس، ارزش دارایی فرد در مقابل تورم حفظ میشود. زیرا با گذر زمان، داراییهای شرکت نیز مشمول تورم شده و ارزش آن افزوده میشود درنتیجه ارزش سهام شرکت افزایش مییابد.
4-سهولت نقد شوندگی در بازارسرمایه: شما به راحتی میتوانید سهام خود را بفروشید و پول خود را به حساب بازگردانید. زمان لازم برای برگشت پول به حساب بانکی شما، حداکثر دو روز کاری است
5- عدم وجود محدودیت برای میزان سرمایهگذاری:برای ورود به بازار سهام نیاز به سرمایه بالا نیست. شما با حداقل سرمایه ۱۰۰ هزار تومان میتوانید معاملات خود را آغاز کنید. بنابراین شما میتوانید، سرمایهگذاری در بورس را با مبالغ کم آغاز کنید
6- بهره گیری از معافیت مالیاتی: سود حاصل از مزایای سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار در بسیاری از کشورها از مالیات معاف و یا مشمول تخفیف مالیاتی است. همچنین شرکتهای پذیرفته شده در بورس نیز از مزایای معافیت درصد مالیاتی استفاده مینمایند.
اما برای سرمایه گذاری در بورس باید این موضوع را در نظر گرفت که این بازار تا زمانی سود آور است که که دانش و آگاهی لازم برای ورود به این بازار را داشته باشید. سرمایه گذاری در بورس بدون اینکه اطلاعات و دانش کافی در آن را داشته باشید اصولی نیست و احتمال دارد در میان مدت منجر به ضرر و زیان سرمایه گذار شود. هیچ مهارتی در دنیا وجود ندارد که نیاز به اطلاعات نداشته باشد به طور مثال شاید برایتان سوال باشد که چگونه در بازار معامله انجام میشود؟ فرابورس چه تفاوتی با بورس دارد و تابلو خوانی به چه صورت است. پرتفوی چیست و چگونه میتوان سهمی را خرید و فروش کرد و از اینگونه سوالات…
پس سرمایهگذاری در بازار سهام هم نیاز به یادگیری برخی قوانین، اصطلاحات و مفاهیم دارد. در همین راستا جهاد دانشگاهی واحد اصفهان شروع به برگزاری دوره های بورس و سرمایه گذاری هم به صورت حضوری و هم به صورت آنلاین نموده است. این دوره ها در دو سطح مقدماتی و پیشرفته نموده است. در دوره آموزشی بورس مقدماتی شما می توانید اصول و مفاهیم زیر را بیاموزید:
– اصول و مدیریت سرمایه گذاری در بورس
– مدیریت پورتفوی
– آشنایی با مفاهیم بازار
– بررسی گروه های سهام و تابلو خوانی
بعد از گذراندن دوره بورس مقدماتی شما می توانید در دوره پیشرفته تحلیل تکنیکال بورس شرکت نمایید.
دوره تحلیل تکنیکال چیست؟ تحلیل تکنیکال بورس، روش تجزیه و تحلیل بر اساس عملکرد قیمت از طریق نمودار است. تحلیل تکنیکال یعنی تحلیل برآیند رفتار عرضه و تقاضا در بازار که خود را به نحو موثر روی نمودار ظاهر می سازد. تحلیل تکنیکال در بازار بورس اوراق بهادار، بازار ارز و فارکس و نیز بازارهای بورس کالا مورد استفاده قرار میگیرد. تحلیل تکنیکال تشخیص زمان تغییر روند قیمتها در نخستین مراحل تغییر قیمت و سوار شدن بر موج جدید قیمتهاست. تا زمانی که شواهد جدید نشان بدهد که روند جدیدتری در حال شکل گیری است و تحلیل گر تکنیکال، قبل از اینکه تمام بازار، متوجه تغییر روند بشود، تصمیم های سرمایه گذاری جدید را زودتر اتخاذ کند.
تحلیل تکنیکال روشی است که در آن رفتار سهامداران به شکل الگوهایی درآمده و با توجه به اینکه اکثر سهامداران (پس از نزول و صعود قیمت ها) رفتار یکسان از خود نشان میدهند، با تحلیل تکنیکال میتوانیم رفتار بعدی سهامداران را پیشبینی کنیم. تحلیلگر تکنیکال به سادگی و با استفاده از الگوها می تواند این تغییر را به موقع شناسایی کند و پایداری آن را بسنجد.
استفاده از تحلیل تکنیکال برای بررسی یک بازار، به این معناست که به جای توجه به خود کالا و خدماتی که در آن بازار معامله میشود، فقط به رفتارهای بازار توجه کنیم. تحلیل تکنیکال، دانش ثبت تاریخچه معاملات (معمولاً به صورت نمودارهای گرافیکی) و سپس پیش بینی روندهای محتمل در آینده بازار است.
تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال مهمترین روشهای مورد استفاده فعالان بازار بورس برای شناخت و انتخاب بهتر گزینههای سرمایهگذاری در بورس هستند.
در دوره پیشرفته تحلیل تکنیکال سر فصل های زیر آموزش داده می شود:
-تحلیل تکنیکال چیست؟
-اصول سرمایه گذاری بلند مدت و کوتاه مدت در بورس
-آشنایی و کار با اندیکاتور RSI
-سهام های کوتاه مدت و بلند مدت
-بررسی روند سهم (نقاط حمایت و مقاومت)
-نوسان گیری
دوره های مجازی سرمایه گذاری در بورس در مرکز اموزش های الکترونیکی برگزار می شود. دوره های آنلاین بورس مقدماتی در 3 جلسه و دوره پیشرفته در 5 جلسه ارائه میشود.
مرکز آموزش های الکترونیکی :37932073 داخلی 15
برنامه آموزشی
-
روزهای برگزاری:
شروع دوره از 27 مرداد دوشنبه ها ساعت 16 تا 18